matildainamerica.blogg.se - july 2015

Klar för ambassaden

 
Jättebra uppdatering här ja... skyller på att jag varit på resande fot i nästan 3 hela veckor ;)
 
Idag har jag iallafall fixat det mesta till Amerikanska ambassaden i Stockholm som jag besöker nästa tisdag. Väntar bara på mitt utdrag från skatteverket och sen är jag så gott som klar. Fattar egentligen inte hur mycket papper det är som ska med och det värsta är ju om man glömmer något. Efter ambassden ska jag strosa runt på Stockholms kända gator och leta presenter till min värdfamilj. Ganska svårt faktiskt då jag inte har en aning om vad man kan köpa.
Förra veckan var jag i Ullared, bästa stället att köpa alla nödvändigheter på. Fick med mig en stor knallrosa resväska, adapter, lite kläder och som sagt nödvändigheter med mig hem. Sprang in på Net on Net och köpte mig en ny kamera också. Min gamle Nikon hänger inte med så mycket längre och det kan vara bra och ha en mindre och smidigare att ta med sig. Nu är nog allt fixat som jag ska ha med mig till mig själv.
 
Exakt på dagen 7 veckor kvar tills jag åker!!!!!!!
 
 

Danville, Kalifornien

I och med ny värdfamilj kommer det också bli en ny stad. Som rubriken säger kommer jag att flytta till Danville i självaste galna Kalifornien.
 
Danville ligger ca 30 minuter bilväg utanför San Francisco och ja, sjävla Danville vet jag faktiskt inte så mycket om och finns heller inte mycket att söka om. Jag lär väl se och komma på hur det är när jag väl är där :) Det ligger iallafall mellan Wallnut Creek och San Ramon. 27 minuter från Danville ligger Berkeley, hallå Berkeley liksom!!! Hade varit så roligt att läsa någon kurs där men antar att det är svindyrt....... Hur tufft hade inte det varit?
 
I området finns också Alcatraz som har varit min prio 1 på Bucket list sedan jag bestämde mig för att åka till USA. Sedan jag såg serien Alcatraz har jag velat åka dit och nu får jag möjligheten att ha det inom några mils avstånd. Annars finns också Golden Gate Bridge som jag bara måste se!
 
Från New York tar det ytterliggare 6 timmar att flyga och det kommer sen skilja 9h jämfört med Sverige. Kommer bli lite tufft i början med tidsskillnaden men det blir nog bra till slut :)

Something happens for a reason

 
Hemma igen efter 2 veckor i underbara Turkiet. Vi har haft det så bra och träffat massa härliga människor som jag redan saknar... Nu är vi bruna, glada och taggade för några veckor kvar i Sverige! Men mycket har hänt under tiden.............
 
Vi kom till Turkiet onsdagen 1 juli, där jag på kvällen får ett mystiskt mail om att CC kontoret måste prata med mig så fort som möjligt. Tyvärr fanns ju ingen möjlighet att ringa då det är så fruktansvärt dyrt när man är utomlands så vi fick fortsätta maila. Det dröjde ett tag och jag blev mer och mer nervös om det var något som hade hänt. Till slut fick jag ett långt svar.... Det hade blivit en miss med min värdfamilj, så de inte längre ta emot mig som deras aupair. Jag blev så ledsen men också så förbannad att ingen berättat detaljer tidigare. Jag var helt enkelt i matchningsprocessen igen.
 
Jag tror jag fick 6 matchningar på 5 dagar där ingen av familjerna var intressant på grund av olika anledningar. Till sist fick jag faktiskt, tack och lov, beskriva lite vad jag ville ha för familj. Det dröjde inte många timmar innan jag fick en ny familj som började passa mig. Jag sov på saken och nästa morgon hade jag fått en ny match och min enda tanke var "vad är det som händer egentligen?" Jag gick in och läste på deras ansökan och det är den här familjen som är min Final match!
 
Jag mailade mamman när jag läst igenom deras ansökan och fick ett svar tillbaka ganska snabbt när de vaknat (skiljer 8h) Både jag och familjen var på semster så det var lite svårt att prata men till slut fick vi tiden till att prata via telefon. Jag var inte förberedd för fem öre och nervös som tusan. Allt kändes så fruktansvärt bra och när vi väl hade pratat i nästan en timme så kände jag att jag ville åka till dom om de ville det.
Dagen efter pratade värdmamman och min mamma via telefon och sedan fick jag ett mail att de ville ha mig som deras nya aupair. Jag blev så glad! Mailade CC kontoret direkt om det och det är som sagt den här familjen som jag kommer att åka till.
 
Så under mina 2 semesterveckor i varma underbara Turkiet har jag gått i rematch, fått ett antal matchningar men också hittat och tackat ja till min nya värdfamilj. Som man säger "Something happens for a reason"
RSS 2.0