matildainamerica.blogg.se - december 2015

Mitt 2015

Vid nyår förra året bestämde jag att 2015 skulle bli ett ännu bättre år än de tidigare åren. Jag kan säga att 2015 har varit det året med mest känslor, mest förvirring, mest konstigaste men också ett av de bästa åren jag har haft. Det har hänt mycket personliga saker och väldigt mycket inom hästvärlden. Ska göra en stor sammanfattning kort.
 
Januari:
I januari hände det som inte fick hända och som har vänt upp och ner på hela året. I mitten av januari var morfar med om en halkolycka, en så kallad liten skit isfläck gjorde att han fick blödningar i huvudet och en väldigt tuff framtid för oss alla. Så glad idag att morfar lever och är på bättringsvägen. ♥
Jag fick en tjänst på skolan, en tjänst jag aldrig trodde att jag skulle få, men en som har hjälpt mig så mycket!
Den här månaden började jag lära känna Brezan och hon visade vilken underbar individ hon är. Hon blev min nya träningskompanjon några dagar i veckan.
 
 
Februari:
Februari var månaden jag tvingades ta det tuffa och svåra beslutet om min fina Sillen. Efter nästan två år av kämpande för att få honom frisk gick det inte längre. Ett beslut var taget och när det blev skulle tiden få utvisa.
 
Mars:
26 Mars 2015, dagen då min fina älskade Sillen fick vandra vidare till de evigt gröna ängarna. ♥
 
April:
April är faktiskt månaden då jag började tänka på att åka som aupair. Jag kollade runt på sidor, läste bloggar, kollade instagram, ja allt möjligt. Jag gjorde min ansökan på två veckor och efter tre veckor var jag klar med allt. Jag visste inte om jag ville ta det stora klivet men jag ville iallafall göra alla förberedelser i god tid.
 
Maj:
 
Maj kom fort och jag jobbade väldigt mycket mot vad jag gjort innan.
Jag gick in i matchningsprocessen i och med att bli aupair och blev matchad med några familjer.
 
Juni:
I juni tackade jag ja till en familj, som sedan skulle bli min värdfamilj och jag skulle bosätta mig i New Jersey. Efter tre år på skolan var det dags att tacka för sig och invänta ett långt och skönt sommarlov. 
Firade midsommar med mina härliga vänner hemma i sommarstugan i Sverige. Hade så roligt! 
 
Juli:
Första juli satte jag och min syster oss på planet för att spendera två veckor i Turkiet. 50 grader i solen och 30 i havet satt verkligen inte fel. Gick in i rematch och hittade en ny familj under de här två veckorna. Första juli föddes också vår lilla goding Baztill.
 
Augusti:
Första helgen i augusti satte jag mig i lastbilen med Line och Cajsa bakom mig och åkte upp till Mora för Dartmoorriks. Inga förhoppningar alls, jag vet att jag har min fina härliga ponny oavsett. Cajsa var dock på väldigt bra humör och var lite extra fin och utnämdes till Unghäst Champion och fick sitt avelsdiplom. Jag var så stolt! 
Vi åkte på sommarpremiering med våra små godingar. Brizka drar till med ett Diplom med hela 44p(!!!) och en biljett till Finalen, Cajsa utökar sitt diplom med mer poäng och Belizzi ökar sitt för flertalet födda föl. 
Hade en jättebra stadsfest och två sista utgångar med vårt härliga tjejgäng i Eksjö. ♥
 
September:
Första helgen i September åkte vi iväg på 3-års test med Cajsa och hon fick behålla sina poäng.
Andra helgen var det dags för den årliga "Vetlanda-helgen" som alla kallar det. Finalen för 3åriga fjord ston. Brizka var "tippad" till en favorit i helgens blandning, ja jag skäms inte iallafall... ;) Till sist var det hon som drog längsta strået och blev därför Bästa 3åriga fjordsto 2015. Efter många år av blod svett och tårar var det äntligen våran tur! Senare på söndagen drog hon också till med ett gångartsdiplom.
Måndag morgon var jag på Landvetter flygplats för att säga hej då till mamma och pappa. Det var nu dags att ge sig ut på nya äventyr i stora vida världen. Spenderade en vecka i New York innan jag satte mig på planet mot San Francisco. Jag skulle flytta in hos en helt främmande familj, i ett land jag inte hade en aning om.
 
Oktober:
I oktober hände inte så mycket. Dagarna rullade på med jobb, jag löptränade som aldrig förr och utforskade Californien. Fick uppleva amerikansk Halloween vilket var galet.
 
November:
Vårt lopp var äntligen här, det var dags att springa Color Run! Det var så kul! Vi tog en runda till Yosemite och hade många myskvällar. Skrev in mig på gymmet och hängt där ett antal dagar i veckan. Firade Thanksgiving med min värdfamilj.
 
 
December:
Vi var och såg Svensk Lucia i San Francisco. Shoppade för mycket och började planera för Sverige besök. Firade amerikans jul två dagar, åt en massa mat och hade jullov med mina tjejer.
 
Året är ännu inte slut men jag kan sammanfatta det som väldigt bra. Jag har fått en till familj här på andra sidan jorden. Träffat så fantastiska vänner, fått se vissa delar av Californien, men framför allt så har jag fått bli frisk. Hoppas innerligt på ett lika bra 2016!
 
Gott Nytt År! ♥  

Shoppinghelg

 
Igår plockade Amanda och Sanna upp mig för lite "mellandagsrea". En runda på Stoneridge mall resulterade i mina efterlängtade Steve Madden skor och highlighter från Urban Decay som jag suktat över sen jag kom hit, och några små inköp. Sedan tog vi barten till San Francisco och Sanna för middag och filmmys. Idag har vi shoppat en del i San Francisco, varav ytterliggare ett par skor, ett antal tröjor och lite mer småplock.
När jag kom hem hade jag fått paket hemifrån! I fanns godis, kryddor och lite kläder. Tack mamma!♥

Min jul

 
Igår var det julafton i Sverige så då passade jag på att skypa med familjen där hemma. De hade haft en bra julafton, varit hos morfar och ätit julbord och han var tillräckligt pigg för att kunna komma hem en stund. Sedan hade de kvällsmys med våra "hyresgäster" som är våran extra familj.
Pappa hade varit extra kreativ till den här julen. Vi hade bestämt innan att vi inte skulle ha några julklappar då Jennie och mormor kommer och hälsar på om två veckor, och mamma och pappa kommer i juli. Men såklart kan han inte hålla sig ifrån att göra något. När pappa hittar på saker så blir det alltid något konstigt, något roligt eller något helt galet, men alltid något bra, och den här julklappen var väl alla delar tror jag. Han hade nämligen "byggt" ihop varsin trisslott till mig och Jennie, så hon fick skrapa min under tiden vi pratade och visade mig samtidigt. ♥
 
 
 
 
Igår på dagen åkte först till kyrkan och jag måste säga att det är faktiskt lite skillnad på julmässor här och hemma i Sverige. Hemma går det lugnt och sakta, medan här är det fullt ös och prästen sjunger till nästan allt. Det var lite annorlunda men kul! Efteråt åkte vi hem till min värdmammas föräldrar där de först bjöd på ost, kex och andra små kakor, sedan soppa och till sist världens godaste efterrätt. Det var nästan lite liknande brownie men med polkagris i, så gott! Vi hade julklappsutdelning och jag fick fyra (!!!) paket, blev så rörd och glad! Tiden gick och det var dags att åka hem och väl hemma blev det paketinslagning för att sen försöka få någon sömn innan tidig morgon med exhalterade barn...
 
Igårkväll bestämde vi att vi inte skulle gå upp innan kl 7, 06.15 hör jag bankningar på dörrarna från barn som vill öppna julklappar. Sagt och gjort, närmre 7 gick jag upp och då hade de redan börjat dela ut. Det var så roligt att se hur andra barn reagerar på julklappar och vad de får, har ju nästan bara firat med familjen innan.. ;) Fick två paket till, så himla gulliga.
Det blev creme brulé och hot chocolate with peppermint till frukost och sen var det dags att göra allt iordning, jag skulle baka frallor och all annan mat skulle fixas. Hade sån otur med frallorna idag, det var något fel på jästen så det tog 5 timmar för degen att jäsa... Gjorde en ny efter halva tiden, den blev bra tack och lov, så det blev dubbelt upp istället. Runt ett kom min värdmammas föräldrar och syskon med familjer. Vi har haft så bra väder i två dagar nu så vi tände brasan ute och satt där tills all mat var klar. Varför äter man alltid för mycket när det är jul? Samma resa varje år... Vi var proppmätta och helt slut efter.
 
Jag har varit här i 102 dagar nu och just julen och allt som hör till visade att min värdfamilj verkligen känner mig och att jag känner dom. Jag fick en filt och en halsduk (för att jag alltid fryser) ljus (för att jag älskar ljus) handkräm (för att jag alltid smörjer mig) vattenflaska (för att jag behöver en på gymmet) och presentkort på mina favorit restauranger här i USA, Californian Pizza Kitchen och Cheesecake Factory!
 
Nu ikväll har vi spelat Wii, eller rättare sagt dansat då tjejerna fick två nya Just Dance spel. Dåliga förlorare och en grym träningsvärk! Hoppas ni alla där hemma har haft en fin jul! ♥
RSS 2.0