matildainamerica.blogg.se - Mitt 2015

Mitt 2015

Vid nyår förra året bestämde jag att 2015 skulle bli ett ännu bättre år än de tidigare åren. Jag kan säga att 2015 har varit det året med mest känslor, mest förvirring, mest konstigaste men också ett av de bästa åren jag har haft. Det har hänt mycket personliga saker och väldigt mycket inom hästvärlden. Ska göra en stor sammanfattning kort.
 
Januari:
I januari hände det som inte fick hända och som har vänt upp och ner på hela året. I mitten av januari var morfar med om en halkolycka, en så kallad liten skit isfläck gjorde att han fick blödningar i huvudet och en väldigt tuff framtid för oss alla. Så glad idag att morfar lever och är på bättringsvägen. ♥
Jag fick en tjänst på skolan, en tjänst jag aldrig trodde att jag skulle få, men en som har hjälpt mig så mycket!
Den här månaden började jag lära känna Brezan och hon visade vilken underbar individ hon är. Hon blev min nya träningskompanjon några dagar i veckan.
 
 
Februari:
Februari var månaden jag tvingades ta det tuffa och svåra beslutet om min fina Sillen. Efter nästan två år av kämpande för att få honom frisk gick det inte längre. Ett beslut var taget och när det blev skulle tiden få utvisa.
 
Mars:
26 Mars 2015, dagen då min fina älskade Sillen fick vandra vidare till de evigt gröna ängarna. ♥
 
April:
April är faktiskt månaden då jag började tänka på att åka som aupair. Jag kollade runt på sidor, läste bloggar, kollade instagram, ja allt möjligt. Jag gjorde min ansökan på två veckor och efter tre veckor var jag klar med allt. Jag visste inte om jag ville ta det stora klivet men jag ville iallafall göra alla förberedelser i god tid.
 
Maj:
 
Maj kom fort och jag jobbade väldigt mycket mot vad jag gjort innan.
Jag gick in i matchningsprocessen i och med att bli aupair och blev matchad med några familjer.
 
Juni:
I juni tackade jag ja till en familj, som sedan skulle bli min värdfamilj och jag skulle bosätta mig i New Jersey. Efter tre år på skolan var det dags att tacka för sig och invänta ett långt och skönt sommarlov. 
Firade midsommar med mina härliga vänner hemma i sommarstugan i Sverige. Hade så roligt! 
 
Juli:
Första juli satte jag och min syster oss på planet för att spendera två veckor i Turkiet. 50 grader i solen och 30 i havet satt verkligen inte fel. Gick in i rematch och hittade en ny familj under de här två veckorna. Första juli föddes också vår lilla goding Baztill.
 
Augusti:
Första helgen i augusti satte jag mig i lastbilen med Line och Cajsa bakom mig och åkte upp till Mora för Dartmoorriks. Inga förhoppningar alls, jag vet att jag har min fina härliga ponny oavsett. Cajsa var dock på väldigt bra humör och var lite extra fin och utnämdes till Unghäst Champion och fick sitt avelsdiplom. Jag var så stolt! 
Vi åkte på sommarpremiering med våra små godingar. Brizka drar till med ett Diplom med hela 44p(!!!) och en biljett till Finalen, Cajsa utökar sitt diplom med mer poäng och Belizzi ökar sitt för flertalet födda föl. 
Hade en jättebra stadsfest och två sista utgångar med vårt härliga tjejgäng i Eksjö. ♥
 
September:
Första helgen i September åkte vi iväg på 3-års test med Cajsa och hon fick behålla sina poäng.
Andra helgen var det dags för den årliga "Vetlanda-helgen" som alla kallar det. Finalen för 3åriga fjord ston. Brizka var "tippad" till en favorit i helgens blandning, ja jag skäms inte iallafall... ;) Till sist var det hon som drog längsta strået och blev därför Bästa 3åriga fjordsto 2015. Efter många år av blod svett och tårar var det äntligen våran tur! Senare på söndagen drog hon också till med ett gångartsdiplom.
Måndag morgon var jag på Landvetter flygplats för att säga hej då till mamma och pappa. Det var nu dags att ge sig ut på nya äventyr i stora vida världen. Spenderade en vecka i New York innan jag satte mig på planet mot San Francisco. Jag skulle flytta in hos en helt främmande familj, i ett land jag inte hade en aning om.
 
Oktober:
I oktober hände inte så mycket. Dagarna rullade på med jobb, jag löptränade som aldrig förr och utforskade Californien. Fick uppleva amerikansk Halloween vilket var galet.
 
November:
Vårt lopp var äntligen här, det var dags att springa Color Run! Det var så kul! Vi tog en runda till Yosemite och hade många myskvällar. Skrev in mig på gymmet och hängt där ett antal dagar i veckan. Firade Thanksgiving med min värdfamilj.
 
 
December:
Vi var och såg Svensk Lucia i San Francisco. Shoppade för mycket och började planera för Sverige besök. Firade amerikans jul två dagar, åt en massa mat och hade jullov med mina tjejer.
 
Året är ännu inte slut men jag kan sammanfatta det som väldigt bra. Jag har fått en till familj här på andra sidan jorden. Träffat så fantastiska vänner, fått se vissa delar av Californien, men framför allt så har jag fått bli frisk. Hoppas innerligt på ett lika bra 2016!
 
Gott Nytt År! ♥  Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0